Danes je družba TOMOS na trgu uveljavljeni in dobro poznani proizvajalec visoko kakovostnih, uporabniku prijaznih dvokoles in koles s pomožnim motorjem.

_____________________

Začetki segajo v zdaj že daljno leto 1954, ko je bil v Kopru postavljen temelj današnje družbe in pričetek bogate zgodovine razvoja ter proizvodnje Tomosovih dvokoles. Še istega leta je TOMOS na trg ponudil svoje izdelke, ki so hitro zasvojili mladostnike po Sloveniji.

______________________

Dolgoletni uspehi na tržišču in zahteve kupc3ev so pripeljale do razvoja modernih mopedov s prepoznavnim oblikovnim slogom, enostavnim vzdrževanjem in uporabnostjo, saj so primerni tako z mestnega človeka kot ta podeželsko vožnjo. Tomosovi mopedi so kmalu začeli osvajati trge izven Slovenije, predvsem Nizozemsko in Združene države Amerike.

_______________________

 

Podjetje TOMOS je dolga leta leta poslovalo z jasno vizijo in poslovno strategijo, ki je usmerjena v prihodnost. Tomos je imel poslovalnico v Sloveniji in hčerinski družbi na Nizozemskem in v Južni Karolini, ZDA.

TOMOS je od leta 1998 izpolnjeval visoke zahteve mednarodnega sveta, imel pa je tudi certifikat za odgovorno ravnanje z okoljem ISO 14001.

Paleta izdelanih modelov obsega preko 40 različnih modelov mopedov, ki so prilagojena različnim trgom in širokim potrebam kupcev z značilnim oblikovnim slogom. Z lastnim razvojem je bil vsak model dodatno prilagojen po željah strank.

TOMOS je imel ob zaprtju 4 ključne produktne linije, ki so bile usmerjene v uporabnika in so izhajale iz njegovih potreb po neizmernem užitku svobode ali potreb po ekonomičnem in okolju prijazni vožnji. Gre za:

  • kolesa s pomožnim motorjem - do 25km/h
  • motorna kolesa - do 45km/h
  • skuterji od 50 ccm do 150ccm
  • dostavna vozila za institucionalne uporabnike

Vsa vozila ustrezajo strogim zahtevam oz. standardom gleda onesnaževanja okolja s hrupom in izpušnimi plini. Vozila imajo certifikat EEC (eu), DOT in EPA (zda) ter TC in EPA (kanada).

Z modelnim letom 2010 uvajal Tomos pri večini modelov serijski elektro zagon in samodejen vbrizg olja preko oljne črpalke. S tem pripomore k še prijetnejši, udobnejši in varnejši vožnji z Vašim novim vozilom TOMOS.