Pogoji poslovanja Polet trgopromet d.o.o. 

Vsaka spletna trgovina ima pogoje poslovanja. Spodnji pogoji urejajo razmerje med vami in našo spletno trgovino. Pogoji so standardni in urejajo stvari, kot so dostava, stroški poštnine, reklamacije, vrnitev izdelkov…

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine trgopromet.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1)

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletno trgovino https://www.trgopromet.si/ upravlja Polet Trgopromet d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

Sedež podjetja: Ljubljanska cesta 2a, 1295 Ivančna Gorica

TRR pri Novi Ljubljanski banki: SI56 0204 1025 4359 219

BIC/SWIFT: LJBASI2X

ID za DDV: SI17934176

Davčni zavezanec: DA

Matična številka: 1943006000

Uporabnik je oseba, ki uporablja kupuje ali se registrira v naši spletni trgovini trgopromet.si.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine trgopromet.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

·       identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

·       kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

·       bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

·       dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

·       pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

·       vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba v e-trgovini posodablja in spreminja pogosto in hitro ter brez predhodnega obvestila.

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva skrbeti za točnost in sprotno posodabljanje podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih, bo ponudnik kupca obvestil pisno o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Načini plačila – plačilni pogoji

V spletni trgovini podjetje omogoča naslednje načine plačila:

Neposredna bančna transakcija

V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko bančnega nakazila, nam to posebej označite na obrazcu pri oddaji naročila. V najkrajšem času bomo na vašo elektronsko pošto poslali podatke za plačilo. S podatki nato (preko elektronskega bančništva, na poštnem ali bančnem okencu…) plačate naročeno blago.

Plačilo po povzetju

Odkupnino paketa lahko poravnate kurirju Pošte Slovenija ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in podatki Pošte Slovenije.

Cene in dobavni roki

Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www. trgopromet.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine trgopromet.si. Vse cene izdelkov so prikazane v EUR z navedbo DDV, ki je na končnem obračunu jasno naveden.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

V primeru, da naročenega blaga trenutno ni na zalogi, kupec na svoj elektronski naslov prejme obvestilo. Polet Trgopromet bo naročeno blago dostavil najkasneje v 10 delovnih
dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu.

Postopek nakupa

Storitve spletne trgovine lahko koristi fizična oseba starejša od 18 let. Kupec izbere izdelke, se z miško približa nakupovalni košarici in izbere gumb na »NA BLAGAJNO«. Odpre se mu nova povezava kjer poda podatke in izbere način plačila.

Podjetje bo shranilo besedilo pogodbe in je dostopno v tiskani verziji. Tehničnih storitev za prepoznavo in popravo napak pred oddajo naročila ne uporabljamo. Pogodbe se sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Naročilo in oddaja naročila

Dodajanje izdelkov v spletno košarico:

Kupec željene izdelke v spletno košarico doda s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Gumb je na voljo na spletni predstavitvi izdelka. Ob vsakem dodajanju izdelka v spletno košarico se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

Pregled spletne košarice:

Z gumbom »Prikaži košarico« lahko kupec pregleda košarico in iz nje odstrani izdelek ter spreminja naročeno količino izdelkov.

Zaključni obrazec za oddajo naročila

V zaključnem obrazcu so navedeni vsi izdelki, njihove cene in količine. Če kupec opazi da je pri naročanju izdelkov in količin storil napako, se lahko vrne na pregled in urejanje spletne košarice s klikom na povezavo »prikaži košarico«. V zaključnem obrazcu kupec označi še način prevzema, način plačila, logistične podatke za dostavo blaga, ter osebne podatke. Vsa vpisna polja in izbire imajo omogočeno popravljanje vsebine ali spremembo izbire.

Pred zaključkom naročila se je potrebno strinjati z splošnimi pogoji in se zavezati k plačilu. Po kliku na gumb »Kupite sedaj« je naročilo končano, na ekranu pa se vam pojavi povzetek naročila. Potrdilo o naročilu prejmete tudi po elektronski pošti. V primeru plačila »Neposredna bančna transakcija« je veljavnost ponudbe 3 dni od prejema potrdila o naročilu, ki ga prejmete po elektronski pošti.

Če potrditvenega teksta kupec ne vidi in hkrati ne prejme potrditvenega elektronskega sporočila na njegov elektronski naslov, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko kupec ponovi ali pa nas obvesti na polet.trg@gmail.com ali 01 787 82 71.

Blago odposlano

Polet Trgopromet trgovina in storitve d. o.o. bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 10 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu.

V primeru, da Polet Trgopromet d.o.o., v navedenem roku ne bo uspel dostaviti naročenih izdelkov, bo o tem pisno obvestil kupca ter mu omogočil odstop od pogodbe ter vrnitev
kupnine v roku 10 dneh.

Odstop od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju Polet Trgopromet d.o.o., na kontaktni e-mail polet.trg@gmail.com ali na naslov Polet Trgopromet d.o.o., Ljubljanska cesta 2a, 1295 Ivančna Gorica, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago:

·       ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika

·       je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev
narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva vračilo na drugo plačilno sredstvo. Potrošnik zaradi vračil ne nosi stroškov.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na tukaj.

Za lažje razumevanje pravic o vračilu izdelkov, navajamo pojasnilo tržnega inšpektorata (vir: Informacije – Glasilo Trgovinske zbornice Slovenije, 20. januar 2012, številka 3):

Pri pravici do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, je treba vedeti, da gre za odstop od pogodbe, ne da bi bilo s stvarjo samo karkoli narobe, pač pa gre ta pravica potrošniku že zaradi same narave pogodbe – sklenitev pogodbe na daljavo. Pri pravici do odstopa od pogodbe namreč ne gre za to, da potrošnik ne bi vedel, kaj kupuje (načeloma potrošnik tudi pri ostalih stvareh ve, kaj naroča), temveč zgolj za to, da o svoji odločitvi v zakonsko predvidenem roku premisli in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe.

Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot sicer sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati ves čas do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na preizkušnjo, kjer bi bil preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno »preizkušanje«, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe ne daje potrošniku nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe, ne daje pa mu pravice uporabe blaga. Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Vaše zahtevke za vračilo blaga bomo v the primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odgovornost za stvarno napako

Stvarna napaka je kadar:

·       izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki

·       pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

·       izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

·       je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Stvarne napake prijavite na elektronski naslov polet.trg@gmail.com ali na naslov Polet Trgopromet d.o.o., Ljubljanska cesta 2a, 1295 Ivančna Gorica.

Obrazec za prijavo stvarne napake lahko dobite tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov

Če želite pošiljko vrniti na naše stroške, to storite tako, da se o tem dogovorite z nami  na elektronskem naslovu polet.trg@gmail.com.

V skladu s tem dogovorom bomo na vaš naslov poslali dostavno službo, ki bo prevzela pošiljko. Drugačen način posredovanja (pošiljanja) na stroške Polet Trgopromet d.o.o. ni možen.

Varnost in pravica do zasebnosti

Upravitelj spletnega mesta www.trgopromet.si, podjetje Polet Trgopromet d.o.o., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.trgopromet.si (na primer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte…)

Polet Trgopromet d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Polet Trgopromet d.o.o., hrani kupčeve podatke, kot so: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom, za obdobje 15 let.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Podjetje ne
odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca. Podjetje prav tako ne daje nobenih zdravstvenih zagotovil glede učinka ponujenih izdelkov. Izdelki niso namenjeni zdravljenju ali lajšanju kakršnihkoli bolezni ali drugih zdravstvenih težav.

Pogoji in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na polet.trg@gmail.com ali po pošti na naslov:

Polet Trgopromet d.o.o,

Ljubljanska cesta 2a,

1295 Ivančna Gorica

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vse spore bomo reševali sporazumno. Če se o morebitni rešitvi s kupcem ne bi sporazumeli, se lahko kupec obrne na Evropski center za reševanje sporov. Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Polet Trgopromet d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev v Sloveniji, omogoča na svoji spletni strani objavljene elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show .

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.
Evropski center za reševanje sporov
Tomšičeva 6
1000 Ljubljana
Elektronski naslov: info@ecdr.si
Telefon: 08 205 65 90
Faks: 01 244 99 95
Spletna stran: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od
10.9.2018

SPLOŠNI POGOJI NAGRADNE IGRE IN PRAVILA SODELOVANJA

(nagradna igra "Give Away", ki traja od 27.8.2020 do 30.8.2020)

  1.    Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre “Give Away” (v nadaljevanju »nagradna igra«) je Polet trgopromet d.o.o., Ljubljanska cesta 2a, 1295 Ivančna Gorica, ki ga zastopa direktorica Marija Strmole, v nadaljevanju “organizator”.

2.    Posredovanje podatkov

Nagradna igra ni na nikakršen način povezana, sponzorirana, podprta ali organizirana s strani podjetja Instagram LLC. Vsi podatki in informacije, ki jih zahtevamo za udeležbo v nagradni igri, bodo posredovani organizatorju, nikakor pa ne podjetju Instagram LLC. Za vsebino nagradne igre je izključno odgovoren organizator. Za vsa vprašanja v zvezi z nagradno igro se obrnite na elektronski naslov info@trgopromet.si.

3.    Privolitev

S sodelovanjem v nagradni igri sprejemate vsa tukaj navedena pravila in splošne pogoje sodelovanja.

4.    Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je sporočiti prebivalkam in prebivlcem Slovenije, povečati prepoznavnost organizatorja.

5.    Trajanje nagradne igre

Nagradna igra traja od dne 27.08.2020 od objave nagradne igre do dne 30.08.2020 do 22:00 ure.

6.    Sodelovanje v nagradni igri

Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je strinjanje s temi pravili in splošnimi pogoji sodelovanja. Šteje se, da se s sodelovanjem v nagradni igri udeleženec strinja s temi pravili in splošnimi pogoji.

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, starejše od 15 let. Osebe mlajše od 18 let lahko v nagradni igri sodelujejo ob soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov. Sodelujoči lahko kadar koli do zaključka nagradne igre prekliče sodelovanje v njem na način, da pošlje zahtevek o preklicu na e-poštni naslov info@trgopromet.si. V tem primeru se sodelujoči izključi iz nadaljnjega sodelovanja v nagradni igri, organizator pa nemudoma zagotovi izbris njegovih osebnih podatkov.

7.    Potek nagradne igre

V nagradni igri udeleženec_ka sodeluje na način, da na omrežju Instagram:

-       Sledi Instagram srani @polettrgopromet ,

-       na objavi pusti komentar, kjer označi tri svoje prijatelje in

-       objavo deli na svojemu story-ju

Posamezen_na udeleženec_ka lahko v nagradni igri sodeluje večkrat, izbran_a pa je lahko samo enkrat.

8.    Izbor nagrajencev

Med tistimi sodelujočimi, ki bodo v nagradni igri sodelovali v skladu s temi pravili, bo organizator v 3 dneh po zaključku nagradne igre izbral enega zmagovalca, ki bo izžreban na podlagi ročnega žreba. Organizator si glede na vsebino posredovanih idej pridržuje pravico, da nagrado ne podeli. Organizator bo izbor zmagovalca izvedel v prostorih organizatorja. Izbor bo dokumentiran s fotografijami in deljen na omrežju Instagram.

9.    Nagrade

Nagrjenec bo prejel Vivax BS-101 zvočnik v vrednosti 34,90€.

Nagrad ni mogoče zamenjati za denar ali katero koli drugo nagrado.

10.   Obveščanje zmagovalcev_k in prevzem nagrad

Zmagovalec_ka bo obveščen_a o izboru z objavo v komentarju pod objavo nagradne igre v roku enega dne po opravljenem izboru s pozivom, naj se oglasi na sedežu oranizatorja.

V primeru, da se posamezen zmagovalec_ka v roku 5-ih delovnih dni od obvestila o prejemu nagrade organizatorju ne bo odzval_a, se bo štelo, da umika svojo udeležbo v nagradni igri in se hkrati odpoveduje pravici do nagrade. Organizator ne prevzema morebitnih stroškov, ki bi nastali s prevzemom nagrade. Nagrajenec_ka izrecno dovoljujejo tudi objavo svojega imena in priimka in uporabniškega imena na omrežju Instagram.

11.   Odgovornost

Sodelujoči_e sodelujejo v nagradni igri na lastno odgovornost. Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradne igre, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izvirala iz nagrad. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradni igri. Organizator prav tako ni odgovoren, če je strežnik nedosegljiv, razen če je to mogoče pripisati skrajno malomarnim ali namernim dejanjem, ki jih je dolžan organizator zastopati. Poleg tega organizator ni odgovoren za kakršnekoli tehnične napake in motnje, na katere nima vpliva (kot izpadi omrežja ali električne energije).

V primeru okoliščin, na katere organizatorji ne morejo vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora obvestiti sodelujoče na ustrezen način. V takšnem primeru sodelujočim ne odgovarjajo za nastalo škodo.

Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse sodelujoče. Organizator si v izrednem primeru predčasne prekinitve nagradne igre iz razlogov, ki niso na njegovi strani, pridržuje pravico, da nagrade podeli med tistimi, ki so v nagradni igri sodelovali do trenutka prekinitve ali pa da nagradne igre, brez kakršnihkoli obveznosti do sodelujočih, ne dokonča.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko spremeni pravila nagradne igre.

12.   Izključitev iz nagradne igre

V primeru kršitve navedenih pravil nagradne igre si organizator pridržuje pravico, da izključi kršitelje iz nagradne igre brez predhodnega opozorila. Izključene bodo tudi osebe, ki bodo pri sodelovanju v nagradni igri uporabljale nezakonite pripomočke (npr. hackertools, viruse, Trojance itd.) ali si drugače pridobivale koristi s pomočjo manipulacije (npr. ena fizična oseba z več profili). Tudi osebe, ki sodelujejo v imenu tretjih oseb (z njihovo vednostjo ali brez njihove vednosti) so lahko izključene iz nagradne igre, za kršitev pa se šteje tudi sodelovanje preko društev nagradnih iger, avtomatskih storitev in predvsem preko profesionalne službe z nagradnimi igrami.

V primeru izključitve sodelovanja iz nagradne igre, se lahko nagrajencu naknadno odvzamejo nagrade oz. se od nagrajenca zahtevajo nazaj že izročene nagrade. V kolikor naknadno izključeni nagrajenec ne razpolaga več z izročeno nagrado, si organizator pridržuje pravico od njega zahtevati denarni znesek v višini vrednosti prejete nagrade.

13.   Varovanje osebnih podatkov

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da zbira in obdeluje njegove osebne podatke za namene:

  • izvedbe nagradne igre skladno s temi splošnimi pogoji;
  • obveščanja nagrajencev v skladu s temi pogoji;
  • objave nagrajencev skladno s temi splošnimi pogoji;
  • podelitve nagrad.

Organizator bo pridobljene podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Organizator pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Sodelujoči ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

14.    Reševanje sporov

Za spore, nastale v zvezi s to nagradno igro, ki jih ne bo mogoče sporazumno rešiti, bo pristojno sodišče v Ljubljani.

15.     Objava pravil

Ta pravila in splošni pogoji sodelovanja so objavljeni na www.trgopromet.si

Kraj in datum objave pravil nagradne igre: Ivančna Gorica, 26.08.2020