fbpx
MOJ RAČUN
BARVE
Ne zamudite:
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50EUR
V trgovini Polet Trgopromet se trudimo zagotavljati najkakovostnejše barve za les. V naši ponudbi najdete barve za les proizvajalcev Belinka, Aqualux in Bondex. V našem programu najdete barve za zunanje in notranje in notranje površine.
Les je eden najstarejših in najbolj vsestranskih gradbenih materialov, ki jih človek uporablja. Je neverjetno močan in ga je mogoče zlahka oblikovati ali izklesati in združiti v zapletene strukture. Les ima prav tako čudovito naravno lepoto, ki jo je mogoče še dodatno izboljšati s poliranjem in lakiranjem.
Toda les ima eno napako – lahko hitro gnije. Les lahko napadejo različne plesni in glive kar posledično pripelje do gnitja lesa. Obstajajo tudi številne vrste hroščov, ki oslabijo in uničijo celovitost lesa. Poleg tega bo les razpadel tudi, če je izpostavljen sončni svetlobi.
Z pravilno zaščito lahko lesu precej podaljšamo življenjsko dobo. Še posebno pozornost moramo nameniti lesu na prostem, ki ga je potrebno zaščititi s premazi. Premazi omogočajo lesu da diha, hkrati pa ga ščitijo pred vremenskimi in biološkimi vplivi.
Že preventivno uporabljajte barve za les
Ne glede na vrsto barve za les, ki jo izberete, uporabite visokokakovostne barve in čopiče. Bodite pozorni, da je barva za les nanešena pravilno, drugače se bo ščasoma začela luščiti in drobiti. To še posebej velja za lesene predmete, ki se pogosto uporabljajo in so neposredno izpostavljeni sončni svetlobi. Če bo vaš les pravilno prebarvan bodo elementi ohranjali prvotno stanje še vrsto let.


Vlaga
Vremenski vplivi oslabijo strukturo in ustvarijo tipičen obrabljen les. V pravilno zasnovani lesni strukturi bi morala biti vsebnost vlage pod 20%.


UV sevanje
Uv sevanje je eden pogostejših pojavov, ki škodujejo lesu. Ultravijolični žarki namreč prodrejo v celično strukturo lesa. Več barvnih pigmentov bo v premazu, bolj varna bo zaščita lesa.

Toplota
Sončno sevanje in zrak segrevata zunanje plasti lesa. Posledica so lesne razpoke, kar po v večini primerov vodi do prodiranja vlage.

Plesen in modre glive
Same po niso škodljive, ampak absorbirajo vlago, ki ustvarja ugodne razmere za utrditev različnih vrst gliv, ki lahko les razbarvajo.

Glivice in škodljivci
Če je vsebnost vlage v lesu dlje časa nad 20%, to zagotavlja gojišče za raznovrstne glivice.

Barve za les Bondex
Les nudi neskončne možnosti za strukturo in oblikovanje. Ker je les kot naraven material izpostavljen naravnemu razpadu potrebuje pravo zaščito, da ostaja v dobrem stanju in ohranja svoj videz. Velika večina uporabnikov se zanaša na barve za les Bondex – ne samo za optimalno zaščito ampak tudi zaradi videza.

Konstrukcijska zaščita lesa zagotavlja najbolj pomembno osnovo za zaščito. Barve za les Bondex dajejo lesu pravo zaščito v dveh tretmanih, ki se dopolnjujeta.

Barve za les Belinka
Belinka barve za les so namenjena zaščiti in dekoraciji. Z njimi zaščitite les pred škodljivci, vremenskimi in mehanskimi vplivi, dekorativna barva pa popravi in olepša slaboten les.

Barve za les Aqualux
Aqualux je vodorazredčljivi transparentni premaz za zaščito in dekoracijo lesa. Aqualux barva za les je odlična za vse vrste lesa saj vsebuje visoko-kvalitetno akrilno smolo in svetlobno obstojne pigmente.

Pravilna tehnika barvanje lesa
Pravilna tehnika pri barvanju lesa vam bo prinesla boljše rezultate. Če barvate površino prvič, je pomembno, da jo najprej pobrusite. Površino lahko brusite z mokrim ali suhim brusnim papirjem.

Pravilna tehnika barvanja lesa posledično prinese boljši zaključek. Lak in zaščitni premaz zaščitita barvo lesa ali celo izboljšata les in njegove vzorce. Končni videz lesa pa je vedno odvisen od površine in vrste lesa, ki ga obdelujemo.

Če barvate površino prvič, je pomembno, da jo najprej pobrusite z brusnim papirjem. Brušene delce pa odstranite v celoti s krpo, ki ne pušča vlaken.

Če se odločiti prebarvati že barvano površino morate najprej oceniti stanje barve na njej. Če se barva lušči, jo morate »strgati«, da ostranite stare nanose. Potem površino zbrusiti z brusnim papirjem, da bo čim bolj gladka. Nikoli ne poskušajte barvati površine lesa, ne da bi prej poskrbeli za njegovo površino. Neposredno nanašanje premaza barve na že obstoječi premaz ne bo delovalo in sčasoma se bo začelo luščiti.

Če boste sledili našim priporočilom in uporabili barve za les Bondex, Belinka ali Aqualux bo končni rezultat zagotovo neverjeten.

Pestra izbira v naši trgovini Polet trgopromet
Poleg pestre izbire barv za les nudimo tudi možnost pošiljanja po pošti. Preprosto na naši spletni trgovini izberite želen izdelek in vam ga pošljemo na dom. Za dodatne informacije glede barv za les pa nas lahko obiščite v fizični trgovini na Ljubljanski cesti 2a v Ivančni Gorici ali pa nam pišite na e-mail: [email protected]
Sortiranje
Sortiranje
2020 © Polet trgopromet
envelope
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaV trgovino
      linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram