MOJ RAČUN

Čopiči za barve EKONOMIK (izberi velikost 20-100)

Cena (z DDV) :

1,80 5,50 

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Ne zamudite
Brezplačna dostava nad 50 eur
Prevzemi v trgovini
Preveri zalogo v naši poslovalnici: Ljubljanska cesta 2a, Ivančna Gorica
Prodano in poslano
Izdelki poslani iz naše trgovine Polet Trgopromet

Čopiči več velikosti

Opis

Čopiči Ekonomik so namenjeni manj zahtevnim uporabnikom. Priporočamo ga za nanašanje premazov na osnovi olj ali topil pri opravljanju srednje zahtevnih in manjših del. Ergonomsko oblikovan ročaj iz polne plastike ga razlikuje od manj kakovostnih kopij, ki se pojavljajo na trgu. Odlikuje ga odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Več o čopičih

Čopič je slikarsko orodje za nanašanje suspenzij pigmentov (barv) na slikarsko površino. Sestavljen je iz ščetin, ročaja in obroča, ki spenja ščetine in jih povezuje z ročajem.

Ko čopiš potopiš v barvo, kapilarne sile med ščetinami vpijejo barvo. Vpito barvo iz njega iztisneš, ko ga pritisneš na podlago in ga po njej premikaš. Kakšno sled pušča čopič na podlagi je v znatni meri odvisno od njegovih ščetin. Seveda še tako dober čopič ne more narediti čudeža, če je roka umetnika zanič, a še tako dober slikar ne more narisati dobre slike, če uporablja slabe in cenene čopice. Dobri čopiči sice niso poceni, a Leonardo da Vinci je nekoč dejal, da za čopiče nikoli ne porabi manj denarja kot za barve. Seveda ti ni potrebno za vsako sliko kupiti nove. Če jih pravilno vzdržuješ, lahko z njimi narišeš kar nekaj slik.

Ščetine so torej najpomembnejši del čopiča. Da pa izbira ni preveč enostavna, se ščetine čopičev razlikujejo po številnih lastnostih.

 • Oblika - ustrezno obliko izbereš glede na namen, ki ga želiš uresničiti na risbi: nanašanje barve, barvanje večjih površin, slikanje podrobnosti itn.
 • Material - za slikanje z akrilnimi barvami se načeloma uporabljajo čopiči z umetnimi ščetinami (najlon in poliester), a v posebnih primerih izbereš tudi čopiče s ščetinami iz naravnih materialov
 • Velikost - določa širino čopiča na mestu, kjer se konča okvir in začenjajo ščetine. Označena je s številkami od 000, 00, 0, 1 ... do 24 in več. Velikost je vedno označena na ročaju čopiča. Vendar številka ne označuje absolutne velikosti čopiča, ampak se velikosti čopičev enakih številk pri različnih proizvajalcih lahko razlikujejo. Velikost čopiča prilagajaš velikosti površine, ki jo želiš obarvati - večje površine zahtevajo večje čopiče in manjše površine, manjše.
 • Dolžina - določa dolžino ščetin. Čopič ima lahko kratke, srednje in dolge ščetine. Običajno je dolžina ščetin že določena s samo obliko in proizvajalcem, tako da prilagajanje večinoma ni mogoče.

Svojo barvo si lahko izberete tukaj.

Dodatne informacije

Velikost

20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Čopiči za barve EKONOMIK (izberi velikost 20-100)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

2020 © Polet trgopromet
envelope
0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaV trgovino
   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram