fbpx
MOJ RAČUN

Cestno kolo Fondriest Dardo Disc Ultegra 52''

Cena (z DDV) :

2.534,22 

Šifra: 118 ; 118 ; 21FRUCR52 Kategorije: , ,
Ne zamudite
Brezplačna dostava nad 50 eur
Prevzemi v trgovini
Preveri zalogo v naši poslovalnici: Ljubljanska cesta 2a, Ivančna Gorica
Prodano in poslano
Izdelki poslani iz naše trgovine Polet Trgopromet

Opis

Proizvajalec

Aeroframe zasnova linij okvirja uporablja tehnologijo aerodinamičnih okvirjev. Z Reflex vilico z obrnjeno ukrivljenostjo zmanjšuje maksimalen zračni upor, ki ga povzroča okvir. Inovativna povezava sedeža s sprednjim trikotnikom pa omogoča absorbiranje vibracij vzdolž sedežne cevi in zmanjšuje širjenje proti kolesarju. Okvir iz enega kosa je narejen iz Toray karbonskih vlaken z monocoque tehnologijo. Zato je kolo veliko bolj togo in bolje prenaša vloženo energijo kolesarja prek koles na podlago. Za bolj čiste linije, manjšo težo in večjo aerodinamičnost okvirja je zaponka karbonske sedežne opore integrirana v okvir. Okvir je pripravljen za uporabo di2 baterije in ima flat mount disk zavore. Fondriest Dardo Disc je namenjen brezhibnemu delovanju in zanesljivosti v napadalni vožnji, ki ga omogoča kombinacija Shimano ULTEGRA oprema.

 

Tehnični podatki

Oprema: Shimano Ultegra R8020 in R8000
Zadnji menjalnik: Shimano Ultegra R8000
Prednji menjalnik:  Shimano Ultegra R8000
Prestavne ročke: Shimano Ultegra R8020
Zavore: Shimano Ultegra R8020
Gonilka: Shimano Ultegra R8000
Zadnji verižniki: Shimano Ultegra R8000 11/34
Sedežna opora: Dardo Carbon 230g
Sedež: Selle Italia X3 230g
Nosilec krmila: Deda Zero Alu
Krmilo: Deda Zero Alu
Obroči: Vision Team 30DB
Plašči: Pirelli 4S
Teža okvirja: 1050g v velikosti M
Teža vilice: 415 g

Fondriest tehnologije:

FLAB FONDRIEST CREATIVE LABORATORIES – Ekskluziven dizajn, ki so ga ustvarili kreativci in tehniki podjetja Fondriest.
CARBON DROPOUT – Karbonski nosilec menjalnika.
TAPERED HEAD TUBE - Diferencialna cev: površine so popolno "integrirane" med glavno cevjo krmila in vilicami.
HYBRID MECHANICAL ELECTRONIC – Okvirji, ki so lahko opremljeni z mehansko ali elektronsko opremo.
REFLEX FORK - Originalne vilice s popolnoma inovativnimi oblikami z obrnjeno ukrivljenostjo in petkotno oblikovano glavo.
CARBON UD – Površinska obdelava karbona UD.
FRAME MONOCOQUE – Karbonski okvir je narejen iz enega kosa.
INTERNAL CABLE SYSTEM - Okvir z integriranim sistemom napeljav, ki poleg tega, da daje prednost menjalnikom, omogoča čiste linije kolesa.
PRESS FIT - Okvir s spodnjim nosilcem PRESS-FIT.
4 PEAKS - Posebna trapezna oblika omogoča tršo in močnejšo strukturo celotnega okvirja.
DISC BREAK - Stalne zavorne zmogljivosti v vseh vremenskih razmerah. Platišče je izpostavljeno manjšemu stresu zaradi pomanjkanja pregrevanja. Spodnja vrtljiva vztrajnost. Brez teže.
AERO FRAME - Okvir je zasnovan in oblikovan tako, da ima aerodinamični profil, ki zmanjšuje zračni upor.
FDM FONDRIEST FRONT DERAILLEUR – Sprednji menjalnik je pritrjen neposredno na cev sedeža brez uporabe objemke, kar daje večjo togost in manjšo skupno težo kolesa.
V.S. VIBRATION SUPPRESSOR - Inovativna povezava sedeža s sprednjim trikotnikom omogoča absorbiranje vibracij vzdolž sedežne cevi in zmanjšuje njihovo širjenje proti športniku.
TA12 - Skozi os 12 mm. 12-milimetrski sistem osi izboljša togost in natančnost krmiljenja.
UCI - Okvir, skladen s trenutnim protokolom, ki ga je uradno odobril UCI.
FLAT MOUNT - Ploščati nastavek za hidravlično disk zavoro, zasnovan za boljšo vključitev v profil dirkalnega kolesa.

O proizvajalcu

Fondriest je blagovna znamka cestnih koles, ki se je leta 2006 pridružila večji skupini Cicli Esperia Group, in hkrati prispevala ogromno spremembo v razmišljanju pri krovnem podjetju. Začelo se je razmišljati o povečanju proizvodnje in trženju višje cenovnih koles. Podjetje je del svojih sredstev usmeril v razvoj visokozmogljivih koles in okvirjev, namenjenih najzahtevnejšim strokovnjakom in entuziastom na dveh kolesih.
Maurizio Fondriest se je rodil leta 1965 v Clesu (Trento), v srcu Val di Non. Kot profesionalni kolesar je v 12ih sezonah nabral dobrih 69 zmag. Med drugim je stal na odrih svetovnih prvenstev, svetovnih pokalov in tudi na tradicionalnih prvenstvih kot sta Giro d'Italia in Tour de France.
Tako kot včasih je tudi danes še vedno velik oboževalec cestnega kolesarjenja, kar vpliva na razvoj koles v podjetju Fondriest. Natančen je glede tehničnega vidika koles, zelo veliko pozornost pri razvoju pa je tudi na položaj kolesarja v sedečem položaju – iskanje »popolne« geometrije.
Potem, ko je poklicno kariero posvetil športu, je kasneje sledila tudi družina, vendar se more življenje prvaka nadaljevati v kolesarskih vodah, zato Maurizio Fondriest zdaj vse svoje nasvete in izkušnje prenaša na mlade kolesarje.
Od takrat, ko je na kolesih začelo pojavljati njegovo ime, se je odločil, da mora vsaka podrobnost kolesa odražati njegovo osebnost in profesionalnost. V zadnjih letih je registriral več patentov, ker je vedno verjel v raziskave in razvoj, in vsaka ideja, ki oživi je zanj nov izziv.

 

Koda artikla: 21FRUCR52

Dodatne informacije

Proizvajalec

Fondriest

Tip kolesa

Cestno

Podobni izdelki

  2.534,22 

  2020 © Polet trgopromet
  envelope
  0
   0
   Košarica
   Vaša košarica je praznaV trgovino
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram